MATConnect is een online bibliotheek van Vanden broele

Weetjes mei 2023

  1. Wetswijziging overheidsopdrachten: wat is nieuw?

De Wet van 8 februari 2023 bracht heel wat wijzigingen aan de Wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten.

De belangrijkste wijzigingen werden eerder al belicht en werden ook toegelicht tijdens een gratis webinar voor FinConnect abonnees. Deze verdieping en behandelde vragen hebben we nu gebundeld in 1 document waar u alles nog eens rustig kan nalezen. 

 

  1. Van samenleven in diversiteit een succes maken: Plan Samenleven gaat 2de jaar in

Er komt een tweede oproep voor lokale besturen die projecten binnen het Plan Samenleven willen uitrollen. Met plan Samenleven zet de Vlaamse overheid in op succesvol samenleven in diversiteit. Meer info binnenkort in de Subsidiemanager app!

 

  1. Wist je dat een thuiswerkopdracht heel nuttig kan zijn in het kader van selecties van nieuwe medewerkers?

Inderdaad, in het kader van het inzetten van moderne selectie-instrumenten die bovendien ook een goede voorspellende waarde hebben, kan een goed uitgebouwde thuiswerkopdracht heel zinvol en meerwaardegevend zijn. Een aantal tips om je op weg te helpen.

 

  1. Wijziging van register van bekendmaking van reglementen en verorderingen

De Vlaamse Regering keurde op 28 april 2023 een wijziging aan het BVR bekendmaking goed waardoor een gemeentebestur voortaan autonoom kan beslissen welk systeem het als register gebruikt om zekerheid te creëren over het correcte tijdstip van de digitale bekendmaking van reglementen en verordeningen op zijn webtoepassing.


Lokale besturen kunnen de gelogde gegevens van bestaande systemen zoals bijvoorbeeld Lokale Besluiten als geLinkte Open Data (LBLOD) als register gebruiken, maar kunnen er ook voor kiezen om de huidige werkwijze te behouden.

Een latere registratie geeft geen aanleiding meer tot de niet tegenstelbaarheid van een reglement of verordening. Dit komt tegemoet aan de problematiek die ontstond ten gevolge de rechtspraak van het Hof van Cassatie en de nieuwe digitale realiteit en zal de bestuurlijke efficiëntie verhogen.

Bron: Vlaanderen, door Bart Engelen

 

  1. Wist je dat het managen van je leidinggevende heel belangrijk is?

Inderdaad, je eigen leidinggevende managen is essentieel. Niet alleen voor hem/haar zelf, maar ook voor jou als medewerker (van hem/haar). Het gaat immers over het uitbouwen van een goede, aangename en doelgerichte samenwerking. En daarbij hoort het managen van je eigen ‘baas’ als belangrijke voorwaarde en vaardigheid.   Hier lees je een 5-tal boeiende tips.

 

 

 

 

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...