MATConnect is een online bibliotheek van Vanden broele

Boekvoorstelling "Oud en digitaal: realiteit of utopie?"

Wie volop aan de samenleving wil deelnemen en toegang wil tot alle nodige informatie, producten, diensten of contacten, moet digitaal actief zijn. Ook ouderen zijn de voorbije decennia massaal beginnen meesurfen op de digitale golf, maar toch zijn er die uit de boot vallen. Het boek ‘Oud en digitaal: realiteit of utopie?’ belicht het belang van digitale inclusie van ouderen en is een leidraad bij het vinden van een antwoord op de vraag hoe oudere mensen fijne voordelen kunnen halen uit een deelname aan de verder digitaliserende maatschappij.

Tijdens deze boekvoorstelling stellen de auteurs en coauteurs de publicatie officieel voor aan het publiek en nemen ze ons mee in het verhaal van innovatie en digitalisering, het opzet van het wetenschappelijk onderzoek “Digital Ageing”, digitale uitsluiting en diversiteit in internetgebruik, het belang van ondersteuning, het aanleren van digitale vaardigheden aan ouderen, ageisme en veel meer.

Aan het einde van de namiddag is er mogelijkheid om vragen te stellen en/of ervaringen uit te wisselen.

Inschrijven kan via deze link.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...