MATConnect is een online bibliotheek van Vanden broele

Samenwerken met 'speciale' persoonlijkheden

In de meeste organisaties en teams wordt de klemtoon gelegd op een goede samenwerking tussen de collega's. Samen staan we sterk(er), maar toch hebben we soms het gevoel dat die samenwerking niet evident is.

Misschien heb je het gevoel dat er in jouw team echt door iedereen – ook al is men zeer verschillend – ingezet wordt op de talenten van elk individu, dat er met begrip geluisterd wordt naar en gesproken wordt met elkaar. Kortom, dat er aan hetzelfde zeel wordt getrokken.

Of misschien ondervind je net dat er in een groep mensen dikwijls speciale persoonlijkheden zitten waar je niet altijd gemakkelijk mee kan samenwerken, zoals bijvoorbeeld:

  1. Permanent negatief ingestelde mensen
  2. Dominante mensen
  3. Roddelaars

In het webinar van 21 augustus 2023 "Omgaan met 'speciale' menselijke trekken van medewerkers/collega's" ging experte Ann Moreels nader in op frequent genoemde en ervaren 'moeilijke persoonlijkheden' en gaf ze tips over hoe hiermee om te gaan. Deze tips worden ook uitgebreid behandeld in dit aanvullende artikel.

 

(Het volledige artikel is beschikbaar voor abonnees op MATConnect)

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Lees meer in MATConnect

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...