MATConnect is een online bibliotheek van Vanden broele

Provincie Oost-Vlaanderen bekroond als derde beste werkplek van België

Provincie Oost-Vlaanderen is één van de beste werkplekken in België. Dat werd gisteren bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse Great Place To Work-awardshow. De Provincie werd er derde in de categorie grote bedrijven met meer dan 500 werknemers en kreeg zo een podiumplaats naast EY en Bel&Bo.   

Bij Provincie Oost-Vlaanderen werken vandaag ongeveer 1 200 werknemers op 22 locaties – provinciale scholen niet meegerekend. De evaluatie door die eigen werknemers is het meest bepalend in het jaarlijkse onderzoek door Great Place to Work Institute Belgium in samenwerking met de Vlerick Business School.

Troeven van Provincie Oost-Vlaanderen

Volgens de eigen medewerkers zijn de maatschappelijke relevantie, de balans werk-privé en het plezier om te komen werken de belangrijkste troeven van de Provincie Oost-Vlaanderen als werkgever. Een groot deel van de werknemers vindt dat Provincie Oost-Vlaanderen een belangrijke bijdrage levert aan de samenleving, is trots om voor een organisatie te werken die zich dagelijks inzet voor de burger en vindt de maatschappelijke impact van de job belangrijk.

Het provinciebestuur zet bovendien sterk in op een gezonde balans tussen werk- en privéleven. Medewerkers tonen zich tevreden over de flexibele uurregeling, het soepele telewerkbeleid en de ruime verlof- en feestdagregeling. Provincie Oost-Vlaanderen scoort hierin opvallend sterker in vergelijking met private werkgevers.

Tot slot blijkt uit de bevraging ook de fijne werksfeer tussen collega’s. Provincie Oost-Vlaanderen organiseert regelmatig verbindende activiteiten voor het personeel, zoals een speciale radio-uitzending voor collega’s door collega’s (Radio Kom Bek), een boerenmarkt met verse streekproducten tijdens de Week van de Fairtrade, een Fit & Gezonddag om samen te bewegen of een boomplantactie voor kinderen van personeelsleden in een eigen geboortebos. Daarnaast kunnen zowel individuele medewerkers als teams ondersteuning krijgen van een team Begeleiding, een loopbaanbegeleider, een sociaal begeleider en een psycholoog.

Bron: https://pers.oost-vlaanderen.be

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...