MATConnect is een online bibliotheek van Vanden broele

MATConnect | online bibliotheek lokaal management en beleid

Dankzij de combinatie van praktijkgerichte kennis en gebruiksvriendelijke features is MATConnect dé innovatieve informatie- en inspiratiebron voor managementteamleden, beleidsmedewerkers en leidinggevenden die de organisatie en de werking van hun lokale bestuur naar een hoger niveau willen helpen tillen.

Achtergrondbeeld In De Kijker Homepage 45 Procent Transparant

Waarom kiest u voor MATConnect?

Hou de vinger aan de pols

Blijf moeiteloos op de hoogte van alle ontwikkelingen dankzij de experten van MATConnect. Zij screenen de belangrijkste bronnen en reiken u het nieuws in behapbare berichten aan.

Bespaar geld

Kies voor een slimme besteding van uw documentatiebudget, dankzij een scherpe abonnementsprijs en een onbeperkte toegang voor alle medewerkers van het gemeente- en het OCMW-bestuur.

Win tijd

Vind vliegensvlug de gewenste informatie of het gezochte antwoord, dankzij een performante zoekmotor, een gebruiksvriendelijke interface, heldere rubrieken, …

Versterk uw kennis

Vertrouw op de knowhow van het MATConnect-expertenteam dat garant staat voor nuttige informatie en hands-on inspiratie met een unieke focus op lokale organisatie en werking.

Werk efficiënter

Krijg altijd en overal toegang tot kant-en-klare kennis in tal van vormen: stel een vraag-functie, digitale boeken, modellen, een wetgevingsdatabank, ...

Pak zorgeloos ieder vraagstuk aan

Reken op betrouwbare kennis die steeds actueel is én op een doorgedreven ondersteuning, zoals de mogelijkheid om uw eigen vragen te stellen aan het MATConnect-expertenteam.

Wat vindt u in MATConnect?

Gebruiksvriendelijke features

Magazine Icon

Alle nieuws ter zake, op de voet gevolgd door het MATConnect-expertenteam, aangereikt in behapbare berichten en verzameld op de startpagina van MATConnect.

Boeken Icon

Talrijke praktijkgerichte boeken over de organisatie en de werking van de lokale besturen op één digitale boekenplank. Inclusief de titels die louter digitaal verschijnen en die u enkel in MATConnect kunt raadplegen.
Meer info / Voorproefje

Documenten Icon

Een verzameling diepgravende documenten, met zorg beheerd door het MATConnect-expertenteam: dossiers, toelichtingen, beleidsnota’s, ...
Meer info / Voorproefje

Faq Icon

Duidelijke en passende antwoorden op concrete vragen uit de praktijk.
Meer info / Voorproefje

Wetgeving Icon

Een snelle toegang tot alle relevante wetgeving, waar mogelijk gebundeld in thematische wetboeken. Incl. handige extra's, zoals de mogelijkheid om versies van wetgeving te vergelijken.
Meer info / Voorproefje

Modellen Icon

Een uitgebreide verzameling modeldocumenten en -formulieren, voorzien van duiding en handige instructies. Gemakkelijk te downloaden en te gebruiken.
Meer info / Voorproefje

E Learning Icon

De online en interactieve cursus voor elke organisatie die nieuwe medewerkers snel, grondig en voordelig de nodige basiskennis wil bijbrengen over lokale besturen.
Meer info

Procedures Icon

Handige hulpmiddelen die u stap voor stap van concrete vragen naar duidelijke oplossingen leiden.
Meer info / Voorproefje

Tijdschriften Icon

Een selectie van boeiende bijdragen uit Impuls, het driemaandelijkse magazine voor leidinggevenden, beleidsmakers en managers in lokale besturen.
Meer info / Voorproefje

Antwoorden Icon

De mogelijkheid om uw eigen vragen aan de experten van MATConnect te stellen. En vooral: de zekerheid om betrouwbare antwoorden te krijgen, rechtstreeks in uw mailbox.

Praktijkgerichte kennis

MATConnect richt zich op iedereen die binnen de lokale besturen mee de bakens verzet: van diensthoofden tot algemeen directeurs. Starter of ervaren collega? Iedereen kan in MATConnect terecht voor informatie en inspiratie over een waaier van thema’s:

basiswetgeving | beleidsinstrumenten (BBC, belastingen, GAS-boetes, subsidies) | bevoegdheden | communicatie en ict | financiën | GDPR en dataregelgeving | management | organen (college van burgemeester en schepenen, gemeenteraad, managementteam, vast bureau, ...) | personeel | verkiezingen | verzelfstandiging en samenwerking | werking (openbaarheid van bestuur, overheidsopdrachten, taalbeleid, toezicht) | ...

Ook deze besturen gebruiken MATConnect voor een nog betere organisatie en werking

Een kijkje nemen in MATConnect?

Neem de belangrijkste features onder de loep en ontdek alvast enkele voorproefjes. Of boek meteen een vrijblijvende demo en krijg meer uitleg over de troeven, features en inhoud waar u zelf meer over wilt weten.

Onze andere oplossingen

Ontdek naast MATConnect nog meer oplossingen rond lokale organisatie en werking.
Opleidingen Icon

Opleidingen

Boeiende opleidingen, studiedagen en webinars belichten alle actuele topics die de organisatie en de werking van de lokale besturen vormgeven. Onmisbaar voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Boeken Icon

Boeken

Een ruime waaier aan uitgaven bestrijkt alle relevante aspecten van de lokale organisatie en werking, en gidst u moeiteloos door de geldende regelgeving, de laatste evoluties en de belangrijkste aandachtspunten.

Magazine Icon

Impuls

Impuls, het driemaandelijkse tijdschrift van Exello.net en Vanden Broele, is sinds jaar en dag dé inspiratiebron voor lokale leiders die met kennis van zaken de organisatie en de werking van hun bestuur naar een hoger niveau willen helpen tillen.

Eveneens te ontdekken

Hrmconnect Embleem
Hrmconnect Logo

De innovatieve informatie- en inspiratiebron voor de slimme uitbouw van een duurzaam hr-beleid in uw bestuur.

Finconnect Embleem
Finconnect Logo

De innovatieve informatie- en inspiratiebron voor een slimme aanpak van financiële dossiers, vraagstukken en beleid in uw bestuur.

Esignflow Embleem
Esignflow Logo

De slimme en veilige manier om digitale documenten te beheren, ondertekenen en verzenden.

Egovflow Embleem
Egovflow Logo

Digitale dienstverlening voor burgers, ondernemingen en verenigingen.

Subsidiemanager Embleem
Subsidiemanager Logo

Vind en beheer vlot subsidies. Realiseer de doelen van uw organisatie.