MATConnect is een online bibliotheek van Vanden broele

Kunnen lokale besturen hun methoden naar de burger toe, in functie van klantgerichtheid, fundamenteel genoeg herdenken?

Klantgerichte organisaties en besturen hebben – net als elke organisatie – manieren om dingen te doen met en voor klanten. Als processen hun weg van achter de schermen naar de frontstage vinden en de klant rechtstreeks raken, worden ze methoden en deel van het verhaal op het podium van de organisatie. Idealiter dit verhaal versterkend.

Ook in lokale besturen durven we onze "manieren om dingen te doen" in vraag stellen en bijsturen. Vele besturen omarmden omwille van COVID-19 het principe van (enkel) werken op afspraak, en blijven dit na de pandemie ook doen. Ook digitalisering – zoals het online aanvragen én verkrijgen van documenten – zit duidelijk sterk in de lift.

Maar durven we onze methoden naar de klant toe fundamenteel genoeg herdenken, vanuit wat de klant waardevol vindt? Of blijven we toch vooral vanuit bestaande concepten redeneren?

Tom Vandooren (Kyrat) neemt in onderstaande bijdrage dit vraagstuk onder de loep.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...