MATConnect is een online bibliotheek van Vanden broele

Hoe ga je om met moeilijke burgers aan de balie? Enkele tips

Als balie- of onthaalmedewerker heb je een fantastische job: je komt dagelijks in contact met heel wat burgers, met heel verschillende persoonlijkheden of culturen en met diverse vragen of verwachtingen.

Dat maakt de job heel boeiend, maar vaak ook heel uitdagend. Soms zijn er immers moeilijke situaties, waarin je de burger graag wil helpen maar ook andere zaken zoals de wetgeving, de organisatieafspraken of je eigen wensen wil respecteren.

In deze bijdrage schetsen we enkele moeilijke samenwerkingssituaties met burgers. Niet elke situatie die we hier weergeven is even moeilijk of lastig, maar we moeten er toch wel even over nadenken.

We raden iedereen in een balie- of onthaalrol ook aan om deze situaties met de leidinggevende en de collega’s te bespreken en indien mogelijk afspraken te maken hoe deze best aan te pakken zijn. Samen overleggen over deze situaties kan heel leerrijk zijn en het minder moeilijk maken.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Lees meer in MATConnect

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...