MATConnect is een online bibliotheek van Vanden broele

Achter de schermen - Kick-off van het Lerend Netwerk Organisatiebeheersing en -Ontwikkeling bij Probis

Op 27 september werd de aftrap gegeven van het Lerend Netwerk Organisatiebeheersing en -Ontwikkeling van Probis. Ook dit jaar zullen de deelnemers (die werkzaam zijn in 48 verschillende lokale besturen) deelnemen aan tien boeiende intervisiemomenten waar kennis en ervaring wordt gedeeld. Dit betekent dat één op zes lokale besturen actief deelnemen aan het lerend netwerk. Met een mooie spreiding over grote en kleine besturen in gans Vlaanderen wordt het zeker een boeiend werkjaar, met veel interessante nieuwe contacten.

Nieuw dit jaar is de structurele samenwerking met Vanden Broele, en dan meer bepaald het team rond het kennis- en leerplatform MATConnect. Het blijkt dat de ambities van Probis en MATConnect heel vergelijkbaar zijn, namelijk het ondersteunen van lokale besturen om hun interne organisatie en werking nog meer op punt te krijgen. Samen willen we bouwen aan sterke, bestuurskrachtige organisaties die werken vanuit een duurzame structuur waar efficiëntie en optimalisatie sleutelwoorden zijn.

“Dit is mijn tweede deelname en alle onderwerpen, topics en zaken die we besproken hebben, heb ik ondertussen op een of andere manier kunnen implementeren binnen mijn bestuur.”

Een eerste digitale aftrapsessie op 27 september was vooral bedoeld als kennismakingsmoment, maar ook als startpunt om de doelstellingen en ambities voor het komende leerjaar scherp te stellen.

De uitdagingen zijn groot, maar het eerste rondetafelgesprek stelde deelnemers gerust: elke deelnemende organisatie, groot en klein, staat voor dezelfde uitdaging. Het komende jaar wordt uiteraard gekenmerkt door projecten als de opmaak van de omgevingsanalyse en de voorbereiding voor de komende legislatuur met een nieuw meerjarenplan. Maar tegelijk blijven besturen ook niet bij de pakken zitten, ondanks het komende verkiezingsjaar. Ook interne structuren binnen diensten of over diensten heen worden verder aangepakt. Wie dacht dat besturen nu even in een winterslaap gaan om het verkiezingsjaar door te komen, zullen bedrogen uitkomen.

Wat wij zagen bij de kennismakingsronde, waren civil servants met ambitie en goesting om de zaken aan te pakken. En wij hebben evenveel goesting om hen daarin bij te staan.

 

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...