MATConnect is een online bibliotheek van Vanden broele

Kapellen pakte de omgevingsanalyse projectmatig aan

Veel besturen zijn in de maanden voor de verkiezingen in volle opmaak van de omgevingsanalyse. De opmaak van dit objectieve document is een eerste belangrijke stap in de beleidsplanning van een lokaal bestuur. In de omgevingsanalyse bundel je informatie over de interne en externe omgeving van de gemeente of stad. Dit helpt de nieuwe bestuursploeg om inzicht te krijgen in de huidige situatie, kansen en bedreigingen te identificeren, en de beleidsvorming en strategische planning te ondersteunen.

De methodieken om zo’n analyse uit te voeren zijn even talrijk als er besturen zijn in Vlaanderen. Toch zijn er altijd lessen te trekken uit de aanpak van collega-besturen die universeel zijn en inspirerend kunnen werken.

In deze bijdrage legt Lien Van Assche (directeur ondersteuning en veiligheid) uit hoe het lokaal bestuur Kapellen de opmaak van de omgevingsanalyse heeft aangepakt.

Nog meer inspiratie nodig?
Op vrijdag 7 juni organiseert MATConnect een webinar over de opmaak van de omgevingsanalyse en een beleidsscan in Aalst. 

Meer info & inschrijven

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Lees meer in MATConnect

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...