MATConnect is een online bibliotheek van Vanden broele

Intergemeentelijke samenwerking: oplossing voor lokale besturen?

Lokale besturen krijgen het steeds moeilijker om alle uitdagingen die op hen afkomen in eigen beheer te realiseren. Samenwerking kan dan de oplossing bij uitstek vormen. Maar hoe moet die samenwerking concreet verlopen? Wat zijn de voordelen? Wat is er wel en niet mogelijk?

Eerste hulp bij intergemeentelijke samenwerking” geeft heldere en beknopte antwoorden op deze veelgestelde vragen, vertrekkend van het decretale kader vervat in het Decreet lokaal bestuur (DLB). 

Abonnees van MATConnect kunnen deze bijdrage hier raadplegen.

 

 

 

                                                                    

Geïnteresseerd in een diepe onderdompeling in de intergemeentelijke samenwerking? De nieuwe editie van “De intergemeentelijke samenwerking in Vlaanderen” verschijnt binnenkort! Auteur Marc Verhulst laat u uitgebreid kennismaken met de vier intergemeentelijke samenwerkingsvormen. Daarbij werd ruimschoots geput uit de parlementaire voorbereidende werken. Bedoeling daarbij is zoveel mogelijk inzicht te geven in de concrete bedoelingen van de decreetgever. Op die manier krijgen sommige onduidelijke bepalingen een meer concrete betekenis.

Abonnees van MATConnect kunnen deze bijdrage hier raadplegen.

 

                                                                     

 Ook de invoering van het Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen brengt voor intergemeentelijke samenwerking aanzienlijke gevolgen met zich mee. Marc Verhulst schreef een dossier die deze gevolgen in detail beschrijft.

Raadpleeg het dossier hier gratis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...